Orkaner som stannar som Florence över Carolinas kan bli ännu vanligare - The Verge
Sci-Tech

Orkanen Florence sett från rymden är en "no-kidding mardröm"

Orkanen Florence blir värre. Medan människor på marken förbereder sig för översvämningar, höga vindar och svallande vågor, tittar satelliterna och astronauterna i omloppsbana ner på stormen från ovan, och vyerna är häpnadsväckande.

NASA släppte en video av orkanen på måndagen som fångats av kameror monterade utanför den internationella rymdstationen.

ISS flög 255 miles (410 kilometer) över stormen när den fick bilderna, som NASA beskriver som ’dramatiska’.

Videon spårar över de virvlande molnen vid orkanens yttre kanter innan den passerar över ögat. Videon innehåller även stillbilder från NASA-astronauten Ricky Arnold, som fotograferade stormen från ISS.

Den massiva stormen hotar USA:s östkust med ett förväntat landfall tidigt på fredagen. South Carolina och North Carolina evakuerar människor som bor i utsatta områden längs kusten.

NASA delade en ny nykter syn på Florens på onsdagsmorgonen. ISS-kameran med hög upplösning får stormen att se ut som att den äter upp en stor del av jordklotet.

Europeiska rymdorganisationens astronaut Alexander Gerst tog några egna bilder att dela på Twitter på onsdagen.

’Se upp, Amerika! #HurricaneFlorence är så enorm, vi kunde bara fånga henne med en supervidvinkellins från @Space_Station, 400 km direkt ovanför ögat. Förbered dig på östkusten, det här är en mardröm utan skojar kommer för dig’, skriver Gerst.

National Oceanic and Atmospheric Administrations Goes-East väderövervakningsatellit använde sin blixtkartläggningsteknik för en video som visar Florens, den tropiska stormen Isaac och orkanen Helene när de reste över Atlanten på tisdagen.

NASA släppte också en spännande infraröd look från sin Aqua-satellit på tisdagen, som visar att orkanen Florence sannolikt går igenom en process som kallas ’ögonväggsersättning’.

Orkaner som stannar som Florence över Carolinas kan bli ännu vanligare - The Verge

Bilden visar ett band av åskväder i rött utanför orkanens öga som så småningom kommer att kvävas och sedan ersätta den ursprungliga mitten. ’Stormens intensitet kan fluktuera under denna period, till en början försvagas när den inre ögonväggen dör innan den återigen förstärks när den yttre ögonväggen drar ihop sig’, säger NASA .

Satelliter och astronauter kommer att fortsätta att övervaka orkanen Florence från den säkra utsiktspunkten i rymden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *