Nanigans skärmdump
Teknisk industri

Nanigans samlar in 24 miljoner dollar för att driva tillväxten i Asien och utöka sina annonsverktyg bortom Facebook

Det ledande Facebook-annonsföretaget Nanigans tillkännager att det har samlat in 24 miljoner dollar i serie B-finansiering.

I det här fallet tar det pengar från en stor asiatisk investerare – det kinesiska internetföretaget Cheetah Mobile . (Cheetah ledde rundan, medan Avalon Ventures och Wellington Management Company också deltog.) Naturligtvis är ett av målen att påskynda Nanigans tillväxt i den regionen.

Nanigans medgrundare och VD Ric Calvillo noterade att företaget redan har ett kontor i Asien och Stillahavsområdet i Singapore som går ’ganska bra.’ Han föreslog också att det fortfarande finns en särskilt stor möjlighet i Kina – även om Facebook fortfarande är blockerad av Kinas ’stora brandvägg’, sa Calvillo att kinesiska företag annonserar på det sociala nätverket för att nå publik utanför Kina.

Hittills hade Nanigans samlat in knappt 9 miljoner dollar i finansiering – inte mycket, när man betänker att de för närvarande hanterar 500 miljoner dollar i årliga annonsutgifter och har kontor i New York, San Francisco, London och Sydney, plus sitt huvudkontor i Boston och det tidigare nämnda Singapore-teamet. Calvillo sa att företaget hittills har varit ’i huvudsak bootstrapped’ och täckt sina kostnader genom att bygga en lönsam tjänsteverksamhet kring sin teknik för annonsköp.

För mindre än ett år sedan började företaget dock byta från standardannonsaffärsplanen (erbjuder ytterligare tjänster och tar ut en provision på annonsutgifter) till en mjukvara-som-en-tjänst-modell. Vid det här laget sa Calvillo att cirka 70 procent av Nanigans kunder har flyttat till ett årsabonnemang, och i slutet av juni borde det vara uppe i 100 procent.

Nanigans skärmdump

Varför skiftet? Jo, Calvillo beskrev SaaS-modellen, särskilt en med ett årslångt engagemang, som ’ett lackmustest’ som avgör om kunder verkligen köper tekniken eller bara ser dig som ’en glorifierad byrå.’ Om du kan övertyga kunderna om att byta, då har du mer pålitliga intäkter och du värderas högre av investerare – faktiskt, Calvillo sa att övergången var ’det som gjorde det möjligt för oss att göra rundan.’

Och ja, medan han diskuterade flytten hänvisade Calvillo upprepade gånger till Wall Street, så innan jag var tvungen att fråga gick han vidare och tog upp börsintroduktionsfrågan: ’Om vi ska göra en finansieringsrunda och eventuellt ett offentligt erbjudande två eller om tre år behöver vi en strategi som fungerar för ett publikt företag – och det måste vara en SaaS-modell.”

Nanigans kommer också att utöka sina verktyg bortom Facebook, en process som började i höstas när företaget lade till stöd för Twitter-ägda MoPub . Calvillo sa att Nanigans kunder har bett om att få använda företagets annonsoptimerings- och analysteknik med andra typer av reklam, både i display och sociala medier.

Ändå pekade han på en utmaning i att flytta till nya annonskanaler – annonsköp är ofta ’silo’ mellan olika team inom varje företag. Så även om det finns en fördel med att ha en produkt för att hantera alla dina digitala annonsutgifter, måste den också vara ’bäst i rasen’ i varje kategori. Han betonade också att när Nanigans expanderar kommer dess ’prioritet nummer ett’ att fortsätta att förbättra Facebook-produkten och hänga med i förändringar i Facebooks annonsplattform.

’Det är därför det har tagit oss så lång tid att vara multi-channel – de har en mycket hög nivå,’ sade Calvillo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *