Sci-Tech

MIT använder radiovågor för att övervaka patienternas hälsa genom väggar

En högteknologisk box kan nu läsa dina hälsotillstånd trådlöst.

 

En professor vid Massachusetts Institute of Technology har utvecklat en enhet som kan övervaka din hälsa med hjälp av radiosignaler och maskininlärning, även genom väggar.

 

MIT:s Dina Katabi byggde gadgeten för att spåra andning, hjärtfrekvens, sömn, gång och mer när du lever ditt liv hemma, enligt MIT Technology Review . Katabi talade denna vecka vid publikationens EmTech-konferens i Cambridge, Massachusetts.

 

Gadgeten ser ut som en låda och fungerar som en Wi-Fi-router; De trådlösa signalerna med låg effekt reflekterar från närliggande människors kroppar och bär information tillbaka till lådan, sa MIT tech review. Boxen analyserar informationen och erbjuder hälsodata. Enheten känner av dina rörelser, även om du bara andas, genom att registrera förändringar i det elektromagnetiska fältet runt dig.

 

 

Enheten har installerats i över 200 hem, enligt recensionen, för att övervaka friska individer såväl som personer med Parkinsons, Alzheimers, depression och lungtillstånd. Katabi har varit med och grundat en startup, Emerald Innovations, för att göra enheten kommersiellt tillgänglig. Hon har också tillhandahållit enheten till bioteknik- och läkemedelsföretag för forskningsändamål.

 

En fördel som enheten erbjuder är att den kan övervaka en persons sömnstadier hemma, vilket är annorlunda än att låta forskare sova i ett labb, sa Katabi till MIT-granskningen.

 

Med hjälp av maskininlärning – en gren av artificiell intelligens där datorn automatiskt identifierar mönster baserat på en databas – kan gadgeten skilja dig från andra människor genom att låta dig göra en serie rörelser under installationsprocessen. Data som samlas in av enheten är krypterad och begränsad till vissa utsedda mottagare, enligt MIT-rapporten.

 

Katabi svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *