the-copenhagen-wheel-2
Teknisk industri

Köpenhamnshjulet

Smart, lyhörd och elegant, Copenhagen Wheel är ett nytt emblem för stadsmobilitet. Den förvandlar vanliga cyklar snabbt till hybride e-cyklar som även fungerar som mobila avkänningsenheter. Köpenhamnshjulet låter dig fånga energin som försvinner när du cyklar och bromsar och spara den till när du behöver lite av en boost. Det ger dig också kartor över föroreningsnivåer, trafikstockningar och vägförhållanden i realtid.

MIT-copenhagen-wheel

the-copenhagen-wheel-1

Styrt via din smarta telefon blir Copenhagen Wheel en naturlig förlängning av din vardag. Du kan använda din telefon för att låsa upp och
lås din cykel, växla växlar och välj hur mycket motorn hjälper dig. När du cyklar, fångar hjulets avkänningsenhet också din ansträngningsnivå och information om din omgivning, inklusive väglag, kolmonoxid, NOx, buller, omgivningstemperatur och relativ luftfuktighet. Få tillgång till denna data via din telefon eller webben och använd den för att planera hälsosammare cykelrutter, för att uppnå dina träningsmål eller för att träffa vänner på språng. Du kan också dela din data med vänner, eller med din stad – anonymt om du vill – och därmed bidra till en finkornig databas med miljöinformation som vi alla kan dra nytta av.

the-copenhagen-wheel-2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *