LINUX Creator: "Facebook, Instagram och Twitter är en sjukdom." Håller du med om hans åsikt efter att ha läst argumenten?
Internet

Facebook, Twitter och Instagram är "skräp", säger Linux-grundaren

Räkna en annan person som inte ’gillar’ sociala medier nuförtiden.

Linus Torvalds, den finskfödde skaparen av den gratis Linux-mjukvaran som tävlar mot Apples MacOS och Microsofts Windows för att driva datorer, skrädde inte orden när han diskuterade Facebook, Twitter och Instagram. Och i en intervju med Linux Journal föreslog han att det är en av de största problemen han tror att teknikindustrin står inför idag. LINUX Creator: "Facebook, Instagram och Twitter är en sjukdom." Håller du med om hans åsikt efter att ha läst argumenten?

’Jag avskyr absolut moderna ’sociala medier’—Twitter, Facebook, Instagram. Det är en sjukdom. Det verkar uppmuntra dåligt beteende’, sa han som svar på en fråga om den enda sak han skulle fixa inom tekniken idag. ’Hela ’gilla’ och ’dela’-modellen är bara skräp. Det finns ingen ansträngning och ingen kvalitetskontroll. Faktum är att det hela är inriktat på det omvända av kvalitetskontroll, med minsta gemensamma nämnare, och klickbete, och sånt designad för att generera en känslomässig reaktion, ofta en av moralisk upprördhet.’

Torvalds, som först släppte Linux 1994, är känd inom teknikgemenskapen för att vara ganska oförskämd . Men även då är han inte den enda som är missnöjd med sociala medier.

Undersökningar visar att människors åsikter om sociala medier har sjunkit markant under de senaste åren, delvis drivna av frågor om trakasserier, dåligt beteende och terrorism som har överskuggat allt annat som Facebook, Twitter och Instagram används för.

En grundorsak, sa han, är anonymitet. ’När du inte ens lägger ditt riktiga namn på ditt skräp (eller skräpet du delar eller gillar), så hjälper det verkligen inte.’ Istället, sa han, borde människor inte kunna dela eller gilla saker utan att bevisa sin identitet först.

Facebook, Twitter och Instagram svarade inte omedelbart på förfrågningar om kommentarer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *