Teknisk industri

Facebook kommer att avslöja vem som laddade upp din kontaktinformation för annonsinriktning

Facebooks tillslag mot annonsinriktning utan samtycke förra året kommer äntligen att ge resultat. I mars upptäckte TechCrunch att Facebook planerade att kräva att annonsörer lovade att de hade tillåtelse att ladda upp någons telefonnummer eller e-postadress för annonsinriktning. Det verktyget debuterade i juni, även om det inte fanns någon verifieringsprocess och Facebook tog bara företag på ordet trots det ekonomiska incitamentet att ljuga. I november lanserade Facebook ett sätt för reklambyråer och marknadsteknikutvecklare att specificera vem de köpte kampanjer ’på uppdrag av.’ Snart kommer den informationen äntligen att avslöjas för användarna.

Facebooks nya transparensfunktion för Custom Audiences visar när din kontaktinformation laddades upp och av vem, och om den delades mellan varumärken och partners

Facebook avslöjade tidigare bara vilket varumärke som använde din kontaktinformation för inriktning, inte vem som laddade upp den eller när

Från och med den 28 februari, Facebooks ’Varför ser jag det här?’ knappen i rullgardinsmenyn för flödesinlägg kommer att avslöja mer än varumärket som betalade för annonsen, vissa biografiska detaljer de riktade in sig på och om de hade laddat upp din kontaktinformation. Facebook kommer att börja visa när din kontaktinformation laddades upp, om den var av varumärket eller någon av deras byrå-/utvecklarpartner och när åtkomst delades mellan partners. En talesperson för Facebook säger till mig att målet är att fortsätta ge människor en bättre förståelse för hur annonsörer använder deras information.

Denna nya nivå av transparens kan hjälpa användare att hitta vad som fick ett varumärke att få tag på sin kontaktinformation. Det kan hjälpa dem att ändra sitt beteende för att förbli mer privata. Systemet kan också hjälpa Facebook att ta reda på byråer eller partners som ständigt laddar upp kontaktinformation och kanske inte har uppnått den på ett legitimt sätt. Uppenbarligen försökte inte lösa gamla sekretessproblem, Facebook publicerade inte ett blogginlägg om förändringen utan meddelade det helt enkelt i ett Facebook-inlägg på Facebook Advertiser Hub Page.

Flytten kommer i kölvattnet av att Facebook fäster omedelbart synliga ’betald av’-etiketter till fler politiska annonser för att försvara sig mot valinblandning. Med så många användare som är oroade över hur Facebook utnyttjar deras data, kan funktionen Custom Audiences transparens ge en liten boost av förtroende i en tid då människor har liten tilltro till det sociala nätverkets sekretesspraxis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *